Video

Video: uitvoering van Bachcantate 7 op zondag 6 februari 2022
Opname van Bachcantate BWV 7 ‘Christ unser Herr zum Jordan kam’. Uitgevoerd door Bachcantates Utrecht op 6 februari 2022 om 19:30 uur in de Geertekerk. Door de coronamaatregelen konden we slechts 40 mensen publiek toelaten. De uitvoering was op 6 februari direct via een livestream te volgen. We hebben het daarmee voor een breder publiek toegankelijk gemaakt. Koor en orkest staan onder leiding van Gerrit Maas. De solisten zijn: Iris Bouman (alt), André Pérez Muiño (tenor), Bas Cornelissen (bas). De inleiding is verzorgd door Kees van der Spek. Download: programmablad met de teksten, slotkoraal en uitvoerenden.

Livestream: Gerwin van der Plaats en Jan-Willem ‘t Hart


Video: uitvoering van solocantate 166 op zondag 2 mei 2021
Opname van cantate 166: ‘Wo gehest du hin?’ De solisten zijn: Anna-Julia David (sopraan), David Cohen (altus), Sebastian Brouwer (tenor), Janko Fraanje (bas). Inleider is Evert Jan Nagtegaal. Dirigent: Gerrit Maas. Een toelichting op cantate 166 vindt u op de website van Eduard van Hengel. De uitvoering was direct via een livestream op 2 mei te volgen. De video-opname blijft beschikbaar om op een later tijdstip alsnog te bekijken. Download: programmablad met de teksten, slotkoraal en uitvoerenden.

Livestream: Gerwin van der Plaats en Jan-Willem ‘t Hart


Video: uitvoering van solocantate 132 op zondag 6 december 2020
Opname van cantate 132: Bereitet die Wege, bereitet die Bahn. De solisten zijn: Anna-Julia David (sopraan), Merel van Schie (alt), André Cruz (tenor), Janko Fraanje (bas). Inleider is Emanuel Overbeeke. Dirigent: Gerrit Maas. De uitvoering was zondag 6 december om 19:30 uur als livestream te volgen. Nu nog beschikbaar op deze website en ons YouTube-kanaal. Download: programmablad met de teksten en het slotkoraal.

Livestream: Gerwin van der Plaats en Jan-Willem ‘t Hart


Video: uitvoering van cantate 165 op zondag 5 juli 2020
Hier kunt u de opname bekijken en beluisteren van cantate 165: O heilges Geist- und Wasserbad. De solisten zijn: Esther Kouwenhoven (sopraan), Hanno Egger (altus), Erik Janse (tenor) en Erks Jan Dekker (bas). Koor en orkest van Bachcantates Utrecht voeren de cantate in een kleine bezetting uit. Dirigent: Gerrit Maas.


Video: Instuderen slotkoraal van cantate BWV 103
Ihr werdet weinen und heulen

3 mei 2020

Video: Instuderen slotkoraal van cantate BWV 159
Sehet, wir gehn hinauf gen Jerusalem
5 april 2020

Muzikale groeten
Door de coronamaatregelen konden de cantateuitvoeringen op 5 april en 3 mei niet doorgaan. Als muzikale groet heeft onze dirigent Gerrit Maas in een video-opname de slotkoralen met de toeschouwers ingestudeerd. Hieronder kunt u beide opnames bekijken en, als u wilt, meezingen natuurlijk.


Video: Pie Jesu uit het Requiem van Fauré
sopraan: Esther Kouwenhoven; muzikale leiding: Gerrit Maas
voorjaar 2020
Tijdens de ‘coronaquarantaine’ heeft onze dirigent Gerrit Maas met medewerking van de sopraan Esther Kouwenhoven en instrumentalisten het Pie Jesu uit het Requiem van Gabriel Fauré opgenomen. Alle aparte opnames zijn later samengevoegd tot een geheel.