Bladmuziek koor

Bachcantate zondag 11 september

BWV 9 ‘Es ist das Heil uns kommen her’ en
de première van het Utrecht Magnificat van Monique Krüs

Extra repetities
Bachcantate ‘Es ist das Heil uns kommen her’ BWV 9 en de première van het Utrecht Magnificat van Monique krüs (voeren we samen met Kathedrale Koor Utrecht uit). Hester Westra (vaste dirigent van het KKU) zal de Bachcantate dirigeren. Onder leiding van Gerrit Maas wordt het Utrecht Magnificat uitgevoerd. Aan dit werk doen alleen de aangemelde koordeelnemers mee. Voor de Bachcantate hoeven deelnemers zich niet aan te melden.

  • Zaterdag 3 september van 10.00 – 16.00 Utrecht Magnificat – Parnassos
  • Vrijdag 9 september van 19.00 – 22.00 Bachcantate o.l.v. Hester Westra – Parnassos
  • Zaterdag 10 september van 12.00 – 17.00 Utrecht Magnificat – Parnassos
  • Zondag 11 september van 13.30 – 16.00 in de Geertekerk. Let op: de doorloop begint al om 18:00 uur. Uitvoering 19.30 uur.

Downloads:


Algemene informatie over bladmuziek voor koordeelnemers
Op de geheel vernieuwde website van Eduard van Hengel zijn volledige klavieruittreksels (met koorpartijen) van de Bachcantates gratis te downloaden. Deze uittreksels zijn gebaseerd op de oude Bachausgabe en zijn rechtenvrij. U kunt ze dus zonder problemen downloaden, printen en gebruiken. Op genoemde website, onder de knop Bachcantate-catalogus, vindt u de link naar documenten in pdf-formaat bij het betreffende BWV-nummer onder Downloads. Behalve de uittreksels worden op deze website nog veel meer interessante downloads aangeboden zoals de Nederlandse vertaling van de cantateteksten.

Midi-files
Wanneer wij een cantate voorbereiden, verzorgt Conrad Hoogenboom de midi-files. Wij geven u die dan als download samen met een pdf van de koorpartituur. Voor het openen van een pdf heeft u een Adobe Acrobat Reader nodig (software is gratis). Op de pagina Midi-files van deze website vindt u alle tot nu gemaakte midi-files. Ook op de website van Eduard van Hengel worden midi-files aangeboden bij de cantatebesprekingen. Op de website van Cyberbass zijn voor vrijwel alle cantates ook midi-files te vinden, maar die voldoen niet altijd aan de eisen die wij eraan stellen.

Digitale nieuwsbrief en speciale edities voor koordeelnemers
U kunt zich in de rechterkolom op deze pagina inschrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief met de aankondiging van de komende cantate. Soms sturen we een extra nieuwsbrief die alleen bedoeld is voor koordeelnemers. Wanneer u die ook wilt ontvangen dan moet u bij inschrijving het vakje Koor aanvinken. Wanneer u al ingeschreven staat, maar nog geen koorbrieven krijgt, stuur dan een mail naar bachcantates.utrecht@gmail.com