Bladmuziek koor


Ich hatte viel Bekümmernis – BWV 21
Zo gauw we weer met meer dan 100 mensen in de Geertekerk mogen zijn, gaan we cantate BWV 21 uitvoeren. Daar gaan we ons nu alvast op voorbereiden met o.a. online-repetities. Op de pagina  Project BWV 21 vind je alle informatie en hulpmiddelen om je daar bij te helpen.

___________________
Masterclass met Johannette Zomer is verplaatst naar 10 april 2021
Vanwege coronamaatregelen werd de geplande masterclass van afgelopen voorjaar afgelast. Er is een ander cantateweekend in het nieuwe seizoen gezocht om dit mooie project wel door te kunnen laten gaan. De planning is nu 10 april 2021.
___________________
Algemene informatie over bladmuziek voor koordeelnemers
Op de geheel vernieuwde website van Eduard van Hengel zijn volledige klavieruittreksels (met koorpartijen) van de Bachcantates gratis te downloaden. Deze uittreksels zijn gebaseerd op de oude Bachausgabe en zijn rechtenvrij. U kunt ze dus zonder problemen downloaden, printen en gebruiken. Op genoemde website, onder de knop Bachcantate-catalogus, vindt u de link naar documenten in pdf-formaat bij het betreffende BWV-nummer onder Downloads. Behalve de uittreksels worden op deze website nog veel meer interessante downloads aangeboden zoals de Nederlandse vertaling van de cantateteksten.

Midi-files
Op de website van Cyberbass zijn voor vrijwel alle cantates midi-files te vinden om te gebruiken als hulp bij het instuderen. Wanneer een cantate die wij uitvoeren nog niet is ingevuld, verzorgt Conrad Hoogenboom de midi-files. Wij geven u die dan als download bij Midi-files op deze website.

Maandelijkse digitale nieuwsbrief
U kunt zich in de rechterkolom op deze pagina inschrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Daarin zullen we steeds een directe link maken naar de pdf van het klavieruittreksel en de midi-files van de betreffende cantate in die maand. Voor het openen van een pdf heeft u een Adobe Reader nodig, klik hier voor het downloaden van deze gratis software.