Bladmuziek koor


Cantateweekend 6 en 8 september 2019
Bachcantate: Höchsterwünschtes Freudenfest – BWV 194

Onze dirigent Gerrit Maas heeft besloten om de versie in G uit te voeren. Die staat 1,5 toon lager dan de oorspronkelijke. U kunt de pdf van deze uitgave hier downloaden: BWV 194 in G. Wij bieden u hier de midi-files aan als ondersteuning bij het instuderen. De zip-file BWV 194 omvat 12 midi’s voor openingskoor en beide koralen, plus een toelichting in Word. De midi’s staan ook in de aangepaste toonsoort G. Eerst de zip-file downloaden en opslaan, daarna pas openen.

Vanwege de feestelijke ingebruikname van het nieuwe kistorgel wordt deze cantate op zondag 8 sept twee keer uitgevoerd: in de ochtend om 10:30 uur met het koor van de Geertekerk, en zoals gebruikelijk met ons eigen koor om 19:30 uur. De repetitie op vrijdagavond is in Parnassos. Zie ook Repetitieschema en Repetitieadressen.


Algemene informatie over bladmuziek voor koordeelnemers
Op de geheel vernieuwde website van Eduard van Hengel zijn volledige klavieruittreksels (met koorpartijen) van de Bachcantates gratis te downloaden. Deze uittreksels zijn gebaseerd op de oude Bachausgabe en zijn rechtenvrij. U kunt ze dus zonder problemen downloaden, printen en gebruiken. Op genoemde website, onder de knop Bachcantate-catalogus, vindt u de link naar documenten in pdf-formaat bij het betreffende BWV-nummer onder Downloads. Behalve de uittreksels worden op deze website nog veel meer interessante downloads aangeboden zoals de Nederlandse vertaling van de cantateteksten.

Midi-files
Op de website van Cyberbass zijn voor vrijwel alle cantates midi-files te vinden om te gebruiken als hulp bij het instuderen. Wanneer een cantate die wij uitvoeren nog niet is ingevuld, verzorgt Conrad Hoogenboom de midi-files. Wij geven u die dan als download bij Midi-files op deze website.

Maandelijkse digitale nieuwsbrief
U kunt zich in de rechterkolom op deze pagina inschrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Daarin zullen we steeds een directe link maken naar de pdf van het klavieruittreksel en de midi-files van de betreffende cantate in die maand. Voor het openen van een pdf heeft u een Adobe Reader nodig, klik hier voor het downloaden van deze gratis software.