Bladmuziek koor

Downloads koorpartituren en midi-files

Actueel

Nieuwsbrief aan koordeelnemers van 27 maart 2024 met de volgende onderwerpen:

  • Indeling eerste en tweede sopranen op 5 mei
  • Tutti koorrepetitie op 30 mei
  • Motet ‘Fürchte dich nicht’ en mini-workshop op 3 november
  • Portrettengalerij

Lees meer…


Zondag 2 juni 2024 uitvoering 19:30 uur
Vrijdag 31 mei repetitie om 19:00 uur in Parnassos
Zondag 2 juni repetitie in de Geertekerk 13:15 uur

Bachcantate BWV 20: O Ewigkeit, du Donnerwort I

Downloads:

Zip-mapje eerst opslaan, daarna openen.

Zie ook Repetitieschema en Repetitieadressen op deze website met alle tijden en adressen voor vrijdag en zondag. Wanneer tijden of repetitielocaties afwijken van dit schema wordt het hierboven vermeld.


Algemene informatie over bladmuziek voor koordeelnemers
Op de website van Eduard van Hengel zijn volledige klavieruittreksels (met koorpartijen) van de Bachcantates gratis te downloaden. Deze uittreksels zijn gebaseerd op de oude Bachausgabe en zijn rechtenvrij. U kunt ze dus zonder problemen downloaden, printen en gebruiken. Op genoemde website, onder de knop Bachcantate-catalogus, vindt u de link naar documenten in pdf-formaat bij het betreffende BWV-nummer onder Downloads. Behalve de uittreksels worden op deze website nog veel meer interessante downloads aangeboden zoals de Nederlandse vertaling van de cantateteksten.

Midi-files
Wanneer wij een cantate voorbereiden, verzorgt Conrad Hoogenboom de midi-files. Wij geven u die dan als download samen met een pdf van de koorpartituur. Voor het openen van een pdf heeft u een Adobe Acrobat Reader nodig (software is gratis). Op de pagina Midi-files van deze website vindt u alle tot nu gemaakte midi-files. Ook op de website van Eduard van Hengel worden midi-files aangeboden bij de cantatebesprekingen. Op de website van Cyberbass zijn voor vrijwel alle cantates ook midi-files te vinden, maar die voldoen niet altijd aan de eisen die wij eraan stellen.

Digitale nieuwsbrief en speciale edities voor koordeelnemers
U kunt zich in de rechterkolom op deze pagina inschrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief met de aankondiging van de komende cantate. Soms sturen we een extra nieuwsbrief die alleen bedoeld is voor koordeelnemers. Wanneer u die ook wilt ontvangen dan moet u bij inschrijving het vakje Koor aanvinken. Wanneer u al ingeschreven staat, maar nog geen koorbrieven krijgt, stuur dan een mail naar bachcantates.utrecht@gmail.com