Bladmuziek koor


Cantateweekend 1 en 3 maart 2019
J.S. Bach: Cantate ‘Jesus nahm zu sich die Zwölfe – BWV 22
Mauricio Kagel: koralen uit ‘Chorbuch’.

Wij geven u hier de link naar de partituur van Bachcantate 22 (pdf). Voor ondersteuning bij het instuderen kunt hier de midi-files downloaden: midi-files BWV 22 (zip). De folder omvat 8 midi-files voor openingskoor en slotkoraal. Zip-bestand eerst downloaden, daarna pas openen. Voor bladmuziek van Kagel graag contact opnemen met de koor-coördinator Joke Veldheer: jjkammer -at- hotmail -dot- com. Voor het slotkoraal is hier ook de versie te downloaden zoals die op het programmablad komt. Deze versie wordt gebruikt om met het publiek in te studeren: Slotkoraal programmablad.

Deze maand is de repetitie op vrijdagavond weer gewoon in Parnassos. Zie ook Repetitieschema en Repetitieadressen.


Algemene informatie over bladmuziek voor koordeelnemers
Op de website van Eduard van Hengel zijn volledige klavieruittreksels (met koorpartijen) van de Bachcantates gratis te downloaden. Deze uittreksels zijn gebaseerd op de oude Bachausgabe en zijn rechtenvrij. U kunt ze dus zonder problemen downloaden, printen en gebruiken. Op genoemde website, onder de knop Bachcantate-catalogus, vindt u de documenten in pdf-formaat. De cantates staan gesorteerd op BWV-nummer. Behalve de uittreksels worden op deze website nog veel meer interessante downloads aangeboden zoals de Nederlandse vertaling van de cantateteksten.

Muzieknootjes  voor het openen of downloaden van een klavieruittreksel:
Icoontje NL voor de Nederlandse vertaling van de cantateteksten:

Midi-files
Op de website van Cyberbass zijn voor vrijwel alle cantates midi-files te vinden om te gebruiken als hulp bij het instuderen. Wanneer een cantate die wij uitvoeren nog niet is ingevuld, verzorgt Conrad Hoogenboom de midi-files. Wij geven u die dan als download bij Midi-files op deze website.

Maandelijkse digitale nieuwsbrief
U kunt zich in de rechterkolom op deze pagina inschrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Daarin zullen we steeds een directe link maken naar de pdf van het klavieruittreksel en de midi-files van de betreffende cantate in die maand. Voor het openen van een pdf heeft u een Adobe Reader nodig, klik hier voor het downloaden van deze gratis software.