Bladmuziek koor

Bachcantate op vrijdag 3 juni en zondag 5 juni 2022

JS Bach: BWV 34 – O ewiges Feuer, o Ursprung der Liebe
Op zondag 5 juni voeren we cantate 34 uit die geschreven is voor Eerste Pinksterdag. Het slotkoraal is deel 3 uit BWV 59. Ter voorbereiding vind je de downloads van de partituur en de midi-files hieronder. Inschrijven voor deelname is niet nodig.

Downloads:

Zie ook Repetitieschema en Repetitieadressen voor meer informatie over de repetities.


Utrecht Magnificat uitvoeringen op 15 juni en 11 september

Woensdag 15 juni
Preview Utrecht Magnificat van Monique Krüs en openingskoor Wachet Auf, ruft uns die Stimme – BWV 140 (14:00 tot 17:00 uur in de Domkerk)
Repetities op de vrijdagen 20 mei in DUMS en 10 juni in Parnassos (19:00 tot 22:00 uur).

Zie ook de (gecorrigeerde) Nieuwsbrief aan koordeelnemers van 18 maart voor de repetitiedata.

Downloads:


Zondag 11 september
Bachcantate ‘Es ist das Heil uns kommen her’ BWV 9 en de première van het Utrecht Magnificat van Monique krüs (voeren we samen met Kathedrale Koor Utrecht uit). De repetities zijn op de zaterdagen 3 en 10 september (10:00 uur tot 16:00 uur of korter), locaties volgen. Voor cantate 9 is de repetitie op vrijdag 9 september om 19 uur in Parnassos.

Downloads:

  • Koorpartituur BWV 9 (pdf)
  • Midi-files BWV 9 (zip)
  • Partituur Utrecht Magnificat (integraal)
  • Midi-files Utrecht Magnificat

Algemene informatie over bladmuziek voor koordeelnemers
Op de geheel vernieuwde website van Eduard van Hengel zijn volledige klavieruittreksels (met koorpartijen) van de Bachcantates gratis te downloaden. Deze uittreksels zijn gebaseerd op de oude Bachausgabe en zijn rechtenvrij. U kunt ze dus zonder problemen downloaden, printen en gebruiken. Op genoemde website, onder de knop Bachcantate-catalogus, vindt u de link naar documenten in pdf-formaat bij het betreffende BWV-nummer onder Downloads. Behalve de uittreksels worden op deze website nog veel meer interessante downloads aangeboden zoals de Nederlandse vertaling van de cantateteksten.

Midi-files
Wanneer wij een cantate voorbereiden, verzorgt Conrad Hoogenboom de midi-files. Wij geven u die dan als download samen met een pdf van de koorpartituur. Voor het openen van een pdf heeft u een Adobe Acrobat Reader nodig (software is gratis). Op de pagina Midi-files van deze website vindt u alle tot nu gemaakte midi-files. Ook op de website van Eduard van Hengel worden midi-files aangeboden bij de cantatebesprekingen. Op de website van Cyberbass zijn voor vrijwel alle cantates ook midi-files te vinden, maar die voldoen niet altijd aan de eisen die wij eraan stellen.

Digitale nieuwsbrief en speciale edities voor koordeelnemers
U kunt zich in de rechterkolom op deze pagina inschrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief met de aankondiging van de komende cantate. Soms sturen we een extra nieuwsbrief die alleen bedoeld is voor koordeelnemers. Wanneer u die ook wilt ontvangen dan moet u bij inschrijving het vakje Koor aanvinken. Wanneer u al ingeschreven staat, maar nog geen koorbrieven krijgt, stuur dan een mail naar bachcantates.utrecht@gmail.com