Bladmuziek koor


Bachcantate 6 december – uitnodiging aan koordeelnemers

Beste, trouwe BCU zangers,

Rekening houdende met de beperkingen die er momenteel zijn proberen we toch voor jullie en onze verdere achterban activiteiten aan te bieden. Zo is het plan om op 6 december a.s. om 19.30 uur in de Geertekerk solistencantate BWV 132, passend bij Advent, uit te voeren. Deze zal ook worden gestreamd en op real time via YouTube en deze website uitgezonden worden. Voor meer informatie over de uitvoering zie huidig programma.

Vanwege het aantal van 30 max is er ruimte voor 10 mensen publiek en we vonden het niet meer dan billijk om de uitnodiging naar onze vaste kern te sturen. Het is een zuinig aanbod en we plaatsen op volgorde van binnenkomst, maar als je het fijn vindt om te komen luisteren geef je dan snel via deze link.

Je wordt om 19.15 uur in de Geertekerk verwacht en natuurlijk volgen we de noodzakelijke maatregelen: gezondheidscheck, gel gebruiken, zo mogelijk geen gebruik van toilet maken, looproute volgen, 1,5 meter afstand enz. Als je je binnen de kerk verplaatst ben je verplicht een mondkapje op te doen en je houdt je aan de aanwijzingen van de vrijwilligers. Hoe dan ook gaan we elkaar weer een keer ontmoeten. Houd je goed en tot later…

Hartelijke groet,
Joke, mede namens het bestuur

___________________
Masterclass met Johannette Zomer is verplaatst naar 10 april 2021
Vanwege coronamaatregelen werd de geplande masterclass van afgelopen voorjaar afgelast. Er is een ander cantateweekend in het nieuwe seizoen gezocht om dit mooie project wel door te kunnen laten gaan. De planning is nu 10 april 2021.
___________________
Algemene informatie over bladmuziek voor koordeelnemers
Op de geheel vernieuwde website van Eduard van Hengel zijn volledige klavieruittreksels (met koorpartijen) van de Bachcantates gratis te downloaden. Deze uittreksels zijn gebaseerd op de oude Bachausgabe en zijn rechtenvrij. U kunt ze dus zonder problemen downloaden, printen en gebruiken. Op genoemde website, onder de knop Bachcantate-catalogus, vindt u de link naar documenten in pdf-formaat bij het betreffende BWV-nummer onder Downloads. Behalve de uittreksels worden op deze website nog veel meer interessante downloads aangeboden zoals de Nederlandse vertaling van de cantateteksten.

Midi-files
Op de website van Cyberbass zijn voor vrijwel alle cantates midi-files te vinden om te gebruiken als hulp bij het instuderen. Wanneer een cantate die wij uitvoeren nog niet is ingevuld, verzorgt Conrad Hoogenboom de midi-files. Wij geven u die dan als download bij Midi-files op deze website.

Maandelijkse digitale nieuwsbrief
U kunt zich in de rechterkolom op deze pagina inschrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Daarin zullen we steeds een directe link maken naar de pdf van het klavieruittreksel en de midi-files van de betreffende cantate in die maand. Voor het openen van een pdf heeft u een Adobe Reader nodig, klik hier voor het downloaden van deze gratis software.