Bladmuziek koor


Cantateweekend 6 en 8 september 2019
Bachcantate: Höchsterwünschtes Freudenfest – BWV 194

Onze dirigent Gerrit Maas heeft besloten om de versie in G uit te voeren. Die staat 1,5 toon lager dan de oorspronkelijke. Op dit moment is de koorpartituur nog niet beschikbaar. Vanaf half juni verwachten we die hier te kunnen plaatsen.

De repetitie op vrijdagavond is waarschijnlijk in Parnassos. Zodra dat met zekerheid bekend is, leest u dat hier. Zie ook Repetitieschema en Repetitieadressen.


Algemene informatie over bladmuziek voor koordeelnemers
Op de website van Eduard van Hengel zijn volledige klavieruittreksels (met koorpartijen) van de Bachcantates gratis te downloaden. Deze uittreksels zijn gebaseerd op de oude Bachausgabe en zijn rechtenvrij. U kunt ze dus zonder problemen downloaden, printen en gebruiken. Op genoemde website, onder de knop Bachcantate-catalogus, vindt u de documenten in pdf-formaat. De cantates staan gesorteerd op BWV-nummer. Behalve de uittreksels worden op deze website nog veel meer interessante downloads aangeboden zoals de Nederlandse vertaling van de cantateteksten.

Muzieknootjes  voor het openen of downloaden van een klavieruittreksel:
Icoontje NL voor de Nederlandse vertaling van de cantateteksten:

Midi-files
Op de website van Cyberbass zijn voor vrijwel alle cantates midi-files te vinden om te gebruiken als hulp bij het instuderen. Wanneer een cantate die wij uitvoeren nog niet is ingevuld, verzorgt Conrad Hoogenboom de midi-files. Wij geven u die dan als download bij Midi-files op deze website.

Maandelijkse digitale nieuwsbrief
U kunt zich in de rechterkolom op deze pagina inschrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Daarin zullen we steeds een directe link maken naar de pdf van het klavieruittreksel en de midi-files van de betreffende cantate in die maand. Voor het openen van een pdf heeft u een Adobe Reader nodig, klik hier voor het downloaden van deze gratis software.