Bladmuziek koor


Beste Bachcantate-koorzangers,
De hernieuwde inschrijving voor medewerking aan de opname van de cantateuitvoering op vrijdag 3 juli is vanwege grote belangstelling gesloten. Er is slechts plaats voor een beperkt aantal zangers. Dat aantal (16) en een evenzo grote reservelijst hebben we inmiddels bereikt.

Digitale collecte
Of je nu meedoet of niet, we gaan ervan uit dat iedereen wil helpen om dit project ook financieel mogelijk te maken. Het maken van de professionele opname, zodat iedereen kan meegenieten, betekent zelfs een extra kostenpost. Jouw bijdrage is van harte welkom op rekening NL37 INGB 0000 1013 01 t.n.v. Stichting Utrechtse Bachcantatediensten te Utrecht onder vermelding van ‘cantate 5 juli’.

Nadere informatie over de uitzending op 5 juli volgt later en zal natuurlijk ook via deze website beschikbaar zijn.

Namens het bestuur,
Peter Klusener
voorzitter
___________________
Masterclass op 6 juni met Johannette Zomer tot nader order VERPLAATST
Vanwege overheidsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan vervalt helaas ook deze geplande masterclass. Er zal een ander cantate-weekend in het nieuwe seizoen gezocht worden om dit mooie project wel door te kunnen laten gaan.
___________________
Algemene informatie over bladmuziek voor koordeelnemers
Op de geheel vernieuwde website van Eduard van Hengel zijn volledige klavieruittreksels (met koorpartijen) van de Bachcantates gratis te downloaden. Deze uittreksels zijn gebaseerd op de oude Bachausgabe en zijn rechtenvrij. U kunt ze dus zonder problemen downloaden, printen en gebruiken. Op genoemde website, onder de knop Bachcantate-catalogus, vindt u de link naar documenten in pdf-formaat bij het betreffende BWV-nummer onder Downloads. Behalve de uittreksels worden op deze website nog veel meer interessante downloads aangeboden zoals de Nederlandse vertaling van de cantateteksten.

Midi-files
Op de website van Cyberbass zijn voor vrijwel alle cantates midi-files te vinden om te gebruiken als hulp bij het instuderen. Wanneer een cantate die wij uitvoeren nog niet is ingevuld, verzorgt Conrad Hoogenboom de midi-files. Wij geven u die dan als download bij Midi-files op deze website.

Maandelijkse digitale nieuwsbrief
U kunt zich in de rechterkolom op deze pagina inschrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Daarin zullen we steeds een directe link maken naar de pdf van het klavieruittreksel en de midi-files van de betreffende cantate in die maand. Voor het openen van een pdf heeft u een Adobe Reader nodig, klik hier voor het downloaden van deze gratis software.