Bladmuziek koor


November – cantateweekend

Cantate BWV 188: Ich habe meine Zuversicht – link naar koorpartituur voor slotkoraal Bachcantate 188 (pdf).
Motet BWV 118: O Jesu Christ, meins Lebenslicht – link naar koorpartituur Motet 118 (pdf).

Voor de oefenbestanden geven we u hier een link naar de midi-files als zip-bestand. Bestand eerst downloaden en opslaan, daarna open. Het bevat 8 midi-files voor elke stemgroep apart (4 keer motet 118 en 4 keer slotkoraal 188) plus een Word-bestand met toelichting.


Oktober cantateweekend en programma Leipzig

Hieronder geven we links naar pdf’s voor het downloaden van bladmuziek voor het koor. Voor het koor is het hele programma hier beschikbaar, inclusief de oefenbestanden.

Koor
De indeling voor hoge en lage stemmen voor Zadok the Priest van Handel wordt gedaan tijdens het cantateweekend van oktober. Het instuderen van Handel gebeurt tijdens de Bachreis. Van alle koordeelnemers die meegaan naar Leipzig wordt verwacht dat ze op 29 september en 1 oktober met cantate 80 meedoen! Zie ook het reisprogramma op de pagiina Bachreis Leipzig.
BWV 80 ‘Ein feste Burg ist unser Gott’: Bachcantate 80 (pdf)
Oefenbestanden voor cantate 80 staan op de betreffende pagina van Cyberbass.
Deel 5 is een unisono tussenkoraal en staat niet bij de Cyberbass midi-files. Er is wel een beknopte versie als midi-file beschikbaar: BWV 80 deel 5. De uitvoering met alle omspelingen is te beluisteren op YouTube, precies 14 minuten na het begin start het tussenkoraal.
Zadok the Priest van Handel
Download voor bladmuziek: Zadok the Priest (pdf)
Oefenbestanden voor Zadok the Priest zijn op You Tube te vinden:
sopraan 1: https://youtu.be/PkyLJxT_GQk
sopraan 2: https://youtu.be/L-VBdU5pnTk
alt 1: https://youtu.be/3pb11Bonc1A
alt 2: https://youtu.be/kct-cqESJn0
tenor: https://youtu.be/nF99YrUYTe0
bas 1: https://youtu.be/ge2RhyysRG8
bas 2: https://youtu.be/IFeyq58jWqQ

Algemene informatie over bladmuziek voor koordeelnemers
Op de website van Eduard van Hengel zijn volledige klavieruittreksels (met koorpartijen) van de Bachcantates gratis te downloaden. Deze uittreksels zijn gebaseerd op de oude Bachausgabe en zijn rechtenvrij. U kunt ze dus zonder problemen downloaden, printen en gebruiken. Op genoemde website, onder de knop Bachcantate-catalogus, vindt u de documenten in pdf-formaat. De cantates staan gesorteerd op BWV-nummer, klik op het icoontje met de muzieknootjes voor het openen of downloaden van een klavieruittreksel. Behalve de uittreksels worden op deze website nog veel meer interessante downloads aangeboden.

U kunt zich in de rechterkolom op deze pagina inschrijven voor onze maandelijkse Nieuwsbrief. Daarin zullen we steeds een directe link maken naar de pdf van het klavieruittreksel en de midi-files van de betreffende cantate in die maand. Voor het openen van een pdf heeft u een Adobe Reader nodig, klik hier voor het downloaden van deze gratis software.

Van een groeiend aantal Bachcantates vindt u instrumentale ondersteuning voor het instuderen van de koorpartijen op deze website onder de knop Midi files. Ook op de website van Cyberbass is deze service te vinden.