Bladmuziek koor


Cantateweekend 7 en 9 september 2018

J.S. Bach: Cantate ‘Warum betrübst du dich, mein Herz?’ BWV 138

Voor koorleden geven wij u hier de link naar de koorpartituur uit de Alte Bachausgabe van Bachcantate 138 (pdf) en de link naar de midi-files (geluidsbestanden voor hulp bij het instuderen) op Cyberbass.

Zie ook Repetitieschema en Repetitieadressen.

 


Algemene informatie over bladmuziek voor koordeelnemers
Op de website van Eduard van Hengel zijn volledige klavieruittreksels (met koorpartijen) van de Bachcantates gratis te downloaden. Deze uittreksels zijn gebaseerd op de oude Bachausgabe en zijn rechtenvrij. U kunt ze dus zonder problemen downloaden, printen en gebruiken. Op genoemde website, onder de knop Bachcantate-catalogus, vindt u de documenten in pdf-formaat. De cantates staan gesorteerd op BWV-nummer, klik op het icoontje met de muzieknootjes voor het openen of downloaden van een klavieruittreksel. Behalve de uittreksels worden op deze website nog veel meer interessante downloads aangeboden.

U kunt zich in de rechterkolom op deze pagina inschrijven voor onze maandelijkse Nieuwsbrief. Daarin zullen we steeds een directe link maken naar de pdf van het klavieruittreksel en de midi-files van de betreffende cantate in die maand. Voor het openen van een pdf heeft u een Adobe Reader nodig, klik hier voor het downloaden van deze gratis software.

Van een groeiend aantal Bachcantates vindt u instrumentale ondersteuning voor het instuderen van de koorpartijen op deze website onder de knop Midi-files. Ook op de website van Cyberbass is deze service te vinden.