Bladmuziek koor


Cantateweekend 7 en 9 september 2018

J.S. Bach: Cantate ‘Warum betrübst du dich, mein Herz?’ BWV 138

Voor koorleden geven wij u hier de link naar de koorpartituur uit de Alte Bachausgabe van Bachcantate 138 (pdf) + vereenvoudigde versie Slotkoraal zoals we dat instuderen met het publiek. De links naar de midi-files op Cyberbass blijken niet te werken. Conrad heeft alsnog de midi-files voor deze cantate gemaakt. Hierbij de link naar de download van de zip-file BWV 138. Eerst als zip-bestand opslaan, daarna openen. De map bevat 12 midi-files en een word-bestand met toelichting.

Zie ook Repetitieschema en Repetitieadressen.

Algemene informatie over bladmuziek voor koordeelnemers
Op de website van Eduard van Hengel zijn volledige klavieruittreksels (met koorpartijen) van de Bachcantates gratis te downloaden. Deze uittreksels zijn gebaseerd op de oude Bachausgabe en zijn rechtenvrij. U kunt ze dus zonder problemen downloaden, printen en gebruiken. Op genoemde website, onder de knop Bachcantate-catalogus, vindt u de documenten in pdf-formaat. De cantates staan gesorteerd op BWV-nummer. Behalve de uittreksels worden op deze website nog veel meer interessante downloads aangeboden zoals de Nederlandse vertaling van de cantateteksten..

Muzieknootjes  voor het openen of downloaden van een klavieruittreksel:
Icoontje NL voor de Nederlandse vertaling van de cantateteksten:

Maandelijkse digitale nieuwsbrief
U kunt zich in de rechterkolom op deze pagina inschrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Daarin zullen we steeds een directe link maken naar de pdf van het klavieruittreksel en de midi-files van de betreffende cantate in die maand. Voor het openen van een pdf heeft u een Adobe Reader nodig, klik hier voor het downloaden van deze gratis software.