Bladmuziek koor


Cantateweekend 4 oktober 2020
Ondanks corona-maatregelen hopen we toch in aangepaste vorm cantate 69a ‘Lobe den Herrn, meine Seele’ uit te gaan voeren. Net als bij de juli-cantate werken we voorlopig per maand met inschrijving van koordeelnemers. Vooralsnog volgen we het gebruikelijke format d.w.z. vrijdagavond repeteren in Parnassos van 19.00 tot 22.00 uur en op zondag op de normale tijden in de Geertekerk. De corona-maatregelen houden voor de BCU in dat we bij deze cantate per stemgroep 8 zangers kunnen plaatsen op volgorde van binnenkomst bij de inschrijving. Van de zangers die geplaatst worden, verlangen we goede partijkennis omdat ook de repetitie op vrijdag aangepast zal verlopen, rekening houdend met algemeen geldende corona-veiligheidsvoorschriften. Spontaan naar de repetitie komen op vrijdag, gaat helaas niet meer.

Inschrijfformulier voor oktober 
Voor oktober zijn zijn alle stemgroepen volgeboekt, maar het heeft zeker zin om aan te melden en op de wachtlijst in te schrijven. De respondenten krijgen zo spoedig mogelijk bericht of ze geplaatst zijn. Link om aan te melden: Inschrijfformulier.

Downloads voor oktobercantate BWV 148 ‘Bringet dem Herrn Ehre seines Namens’:
Koorpartituur (pdf)
Midi-files: 8 midifiles voor openingskoor en slotkoraal + worddoc met toelichting. Eerst zip-bestand downloaden, daarna pas openen.

___________________
Masterclass met Johannette Zomer is verplaatst naar 10 april 2021
Vanwege corona-maatregelen werd de geplande masterclass van afgelopen voorjaar afgelast. Er is een ander cantate-weekend in het nieuwe seizoen gezocht om dit mooie project wel door te kunnen laten gaan. De planning is nu 10 april 2021.
___________________
Algemene informatie over bladmuziek voor koordeelnemers
Op de geheel vernieuwde website van Eduard van Hengel zijn volledige klavieruittreksels (met koorpartijen) van de Bachcantates gratis te downloaden. Deze uittreksels zijn gebaseerd op de oude Bachausgabe en zijn rechtenvrij. U kunt ze dus zonder problemen downloaden, printen en gebruiken. Op genoemde website, onder de knop Bachcantate-catalogus, vindt u de link naar documenten in pdf-formaat bij het betreffende BWV-nummer onder Downloads. Behalve de uittreksels worden op deze website nog veel meer interessante downloads aangeboden zoals de Nederlandse vertaling van de cantateteksten.

Midi-files
Op de website van Cyberbass zijn voor vrijwel alle cantates midi-files te vinden om te gebruiken als hulp bij het instuderen. Wanneer een cantate die wij uitvoeren nog niet is ingevuld, verzorgt Conrad Hoogenboom de midi-files. Wij geven u die dan als download bij Midi-files op deze website.

Maandelijkse digitale nieuwsbrief
U kunt zich in de rechterkolom op deze pagina inschrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Daarin zullen we steeds een directe link maken naar de pdf van het klavieruittreksel en de midi-files van de betreffende cantate in die maand. Voor het openen van een pdf heeft u een Adobe Reader nodig, klik hier voor het downloaden van deze gratis software.