Bladmuziek koor

Downloads koorpartituren en midi-files

Zondag 4 december 19:30 uur
Bachcantate BWV 186a Ärgre dich, o Seele, nicht
Repetities op 2 december om 19:00 uur in Parnassos en op zondag 4 december om 13:30 uur in de Geertekerk.

Downloads:

  • Van de koorpartituur BWV 186a bestaat geen rechtenvrije versie. De partituur kan door iedere koordeelnemer zelf aangeschaft worden. De voorraad van de BCU is inmiddels uitverkocht, maar de partituurtjes zijn nog wel te bestellen bij Broekmans&Van Poppel. Het verschil tussen BWV 186a en BWV 186 zit alleen in het slotkoraal, 186 heeft geen slotkoraal. Het openingskoor is dus in te studeren uit BWV 186, het slotkoraal staat hier apart als pdf bij de downloads:
  • Koorpartituur BWV 186 (pdf) Let op: slotkoraal ontbreekt, zie hieronder.
  • Slotkoraal BWV 186a (pdf)
  • Midi-files BWV 186a (zip) openingskoor en slotkoraal
    zip-bestand eerst opslaan, daarna openen.

Zie Repetitieschema op deze website met alle tijden van vrijdag en zondag. Wanneer tijden of repetitielocaties afwijken van dit schema wordt het hier vermeld.


Algemene informatie over bladmuziek voor koordeelnemers
Op de website van Eduard van Hengel zijn volledige klavieruittreksels (met koorpartijen) van de Bachcantates gratis te downloaden. Deze uittreksels zijn gebaseerd op de oude Bachausgabe en zijn rechtenvrij. U kunt ze dus zonder problemen downloaden, printen en gebruiken. Op genoemde website, onder de knop Bachcantate-catalogus, vindt u de link naar documenten in pdf-formaat bij het betreffende BWV-nummer onder Downloads. Behalve de uittreksels worden op deze website nog veel meer interessante downloads aangeboden zoals de Nederlandse vertaling van de cantateteksten.

Midi-files
Wanneer wij een cantate voorbereiden, verzorgt Conrad Hoogenboom de midi-files. Wij geven u die dan als download samen met een pdf van de koorpartituur. Voor het openen van een pdf heeft u een Adobe Acrobat Reader nodig (software is gratis). Op de pagina Midi-files van deze website vindt u alle tot nu gemaakte midi-files. Ook op de website van Eduard van Hengel worden midi-files aangeboden bij de cantatebesprekingen. Op de website van Cyberbass zijn voor vrijwel alle cantates ook midi-files te vinden, maar die voldoen niet altijd aan de eisen die wij eraan stellen.

Digitale nieuwsbrief en speciale edities voor koordeelnemers
U kunt zich in de rechterkolom op deze pagina inschrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief met de aankondiging van de komende cantate. Soms sturen we een extra nieuwsbrief die alleen bedoeld is voor koordeelnemers. Wanneer u die ook wilt ontvangen dan moet u bij inschrijving het vakje Koor aanvinken. Wanneer u al ingeschreven staat, maar nog geen koorbrieven krijgt, stuur dan een mail naar bachcantates.utrecht@gmail.com