Bladmuziek koor


Bachcantates van 5 april en 3 mei zijn AFGELAST
Vanwege overheidsmaatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan kunnen de Bachcantate-uitvoeringen op 5 april en 3 mei helaas niet doorgaan. We hopen op uw begrip.

Voor de professionele musici die met Bachcantates Utrecht meewerken is deze maatregel extra pijnlijk, omdat ze in deze normaal drukke passieperiode hun inkomen zien verdampen. We vragen u daarom een extra donatie te doen, waarmee we dan zo goed als mogelijk onze gedupeerde musici tegemoet kunnen komen. Uw extra bijdrage zien wij graag tegemoet op onze bankrekening IBAN: NL37 INGB 0000 1013 01 t.n.v. Stichting Utrechtse Bachcantatediensten te Utrecht, onder vermelding van ‘extra corona donatie ’. Daarnaast hopen wij ook dit jaar te kunnen blijven rekenen op uw gewone jaarlijkse donatie.

Masterclass op 6 juni met Johannette Zomer
Omdat BWV 106, bekend als Actus Tragicus, zich lastig door het hele koor laat uitvoeren, is het idee ontstaan om dit met kleine bezetting (vijf zangers per stemgroep) te doen in combinatie met een masterclass. We hebben Johannette Zomer bereid gevonden om dit experiment met ons aan te gaan. Bij een eerste peiling bleek de belangstelling hiervoor zo groot, dat we vermoedelijk deelnemers zullen moeten selecteren. Daarbij zullen we vooral kijken naar het aantal keren dat betrokkenen de afgelopen jaren hebben meegezongen (trouw moet beloond worden).

Voor de duidelijkheid: van alle deelnemers wordt verwacht dat ze hun aandeel in de cantate thuis grondig repeteren (zoals altijd) en zaterdag 6 juni beschikbaar zijn om met eerst repetitoren en later Johannette Zomer de cantate in te studeren. Op zondag 7 juni volgt na de laatste repetitie de uitvoering, samen met de cantate die regulier op het programma staat (BWV 129). Wie mee wil doen kan zich opgeven door te mailen naar penningmeester@bachcantates-utrecht.nl met vermelding van naam en stemgroep. De kosten zijn €75 p.p. Als dit experiment bevalt is het misschien voor herhaling vatbaar en kunnen koorleden die nu eventueel buiten de boot vallen alsnog meedoen.


Algemene informatie over bladmuziek voor koordeelnemers
Op de geheel vernieuwde website van Eduard van Hengel zijn volledige klavieruittreksels (met koorpartijen) van de Bachcantates gratis te downloaden. Deze uittreksels zijn gebaseerd op de oude Bachausgabe en zijn rechtenvrij. U kunt ze dus zonder problemen downloaden, printen en gebruiken. Op genoemde website, onder de knop Bachcantate-catalogus, vindt u de link naar documenten in pdf-formaat bij het betreffende BWV-nummer onder Downloads. Behalve de uittreksels worden op deze website nog veel meer interessante downloads aangeboden zoals de Nederlandse vertaling van de cantateteksten.

Midi-files
Op de website van Cyberbass zijn voor vrijwel alle cantates midi-files te vinden om te gebruiken als hulp bij het instuderen. Wanneer een cantate die wij uitvoeren nog niet is ingevuld, verzorgt Conrad Hoogenboom de midi-files. Wij geven u die dan als download bij Midi-files op deze website.

Maandelijkse digitale nieuwsbrief
U kunt zich in de rechterkolom op deze pagina inschrijven voor onze maandelijkse nieuwsbrief. Daarin zullen we steeds een directe link maken naar de pdf van het klavieruittreksel en de midi-files van de betreffende cantate in die maand. Voor het openen van een pdf heeft u een Adobe Reader nodig, klik hier voor het downloaden van deze gratis software.