Bachreis Leipzig

Laatste update: 17 mei 2017 – zie ook het volledige Jubileumprogramma


Inschrijving voor koor en orkest
De eerste ronde van inschrijvingen voor zangers is afgelopen, iedereen die zich heeft aangemeld mag mee. Er zijn voor sopranen en alten nog enkele plaatsen beschikbaar, voor tenoren en bassen nog voldoende. Vanaf nu geldt: wie het eerst komt, het eerst maalt. Is een stemgroep vol dan komt u op de wachtlijst. Instrumentalisten die nog mee willen worden verzocht zich te melden via: jubileum@bachcantates-utrecht.nl

Koordeelnemers nodigen we uit om je aan te melden bij de organisator van muziekreizen ICproductions. De details van het programma vind je in de bijgesloten flyer. Momenteel is het vooral belangrijk dat een ieder die mee wil gaan, zich inschrijft bij ICproductions. Link naar het Inschrijfformulier. Formulier invullen en versturen naar info@icproductions.nl (of uitprinten en opsturen naar het Postbusadres zoals vermeld op het formulier). In principe is de inschrijving gesloten op 15 mei. Zie bericht hierboven.

We reizen eerst naar Weimar, daar overnachten we eenmaal en maken een stadswandeling. Vervolgens reizen we door naar Leipzig om daar onder meer twee concerten te geven. Die concerten vinden plaats in de twee kerken die heel belangrijk voor Bach waren: de Thomaskirche en de Nikolaikirche. In de Thomaskirche voeren we cantate 80 uit: Ein feste Burg ist unser Gott. In de Nikolaikirche staan naast cantate 80 ook de 4e orkestsuite van Bach en Zadok the Priest van Handel op het programma.

Zoals al eerder aangekondigd, komen de kosten uit op €445,- per persoon (bij gebruik van een 2-persoonskamer).

Dit is inclusief:

  • Vervoer per luxe touringcar, voorzien van WC, koffie- en drankenbar, airco.
  • 4 nachten in ***hotels in Weimar en Leipzig in 2-persoonskamers met douche en toilet, logies + ontbijt.
  • 2 diners: de eerste avond in het hotel in Weimar; de vierde avond in de Auerbachkeller Leipzig.
  • Extra lunch tijdens terugweg.
  • Alle kosten van excursies.

Partners kunnen in principe mee. Als de deelname tegenvalt, is het mogelijk dat we de prijs van de reis nog iets moeten verhogen, maar we rekenen er eigenlijk op dat we de twee bussen (met 120 deelnemers) vol krijgen.

Wij hopen op jullie positieve reacties en verheugen ons met jullie op deze bijzondere reis.

Voor eventuele vragen over de reis en de gang van zaken kun je terecht bij de penningmeester Jan Luiten van Zanden, e-mail: jvz@iisg.nl.

De extra activiteiten in ons Jubileumjaar worden mede mogelijk gemaakt door:

Stichting Herason