Zondag 9 september 2018

Geertekerk Utrecht – 19:30 tot 20:30 uur
Bachcantate: Warum betrübst du dich, mein Herz? – BWV 138
Inleider: Willem Ouweneel
Dirigent: Gerrit Maas

Op zondag 9 september om 19:30 uur openen we het nieuwe seizoen Bachcantates in de Geertekerk met de uitvoering van cantate 138 ‘Warum betrübst du dich, mein Herz?’. Let op: in verband met concerten van het Festival Oude Muziek is de uitvoering deze keer op de tweede zondag van de maand. De solisten zijn: Iris Bouman (sopraan), Hester Westra (alt), Erik Janse (tenor), Coert van den Berg (bas). Koor en orkest staan onder leiding van Gerrit Maas. De inleiding wordt verzorgd door Willem Ouweneel. Een toelichting op cantate 138 vindt u op de website van Eduard van Hengel. Lees meer over Meedoen of Bijwonen.

Toegang is vrij, collecte bij de uitgang. De kosten van onze maandelijkse cantate-uitvoeringen zijn hoog. Wij vragen geen entreegeld, maar stellen uw bijdrage aan de collecte na afloop zeer op prijs. Richtbedrag is €12,50 of anders wat naar uw draagkracht mogelijk is.

Voor koor- en orkestdeelnemers
Koor en orkest repeteren op vrijdagavond 7 september vanaf 19:00 uur in Parnassos, Kruisstraat 201, 3581 GK Utrecht. Kijk op deze website voor de routebeschrijving bij Repetitieadressen met informatie over parkeermogelijkheden. Kom op tijd, zie ook Repetitieschema.

Op de pagina Bladmuziek koor staan de links naar de koorpartituren en de midi-files (oefenbestanden voor hulp bij het instuderen). Ook staat hier een link naar de website van Eduard van Hengel voor de Nederlandse vertaling van de teksten.  Voor het orkest staan de partijen op  Bladmuziek orkest, waarvoor een inlog vereist is.