Zondag 8 april 2018

Geertekerk Utrecht – 19:30 tot 20:30 uur
J.S. Bach: Cantate Ich lebe, mein Herze, zu deinem Ergötzen BWV 145
G.Ph. Telemann: Cantate Siehe an meinen Jammer TWV 1:1313
Inleiding: Tamar Brüggemann
Dirigent: Gerrit Maas

Op zondag 8 april (i.v.m. Pasen de tweede zondag van de maand) om 19:30 uur in de Geertekerk voeren we twee cantates uit: J.S. Bach: Ich lebe, mein Herze, zu deinem Ergötzen, BWV 145 en van
G.Ph. Telemann: Siehe an meinen Jammer, TWV 1:1313. Koor en orkest staan onder leiding van Gerrit Maas. De solisten zijn: Elise van Etten (sopraan), David Cohen (alt), Joost van der Linden (tenor), Gulian van Nierop (bas). De inleiding wordt verzorgd door Tamar Brüggemann. Een toelichting op cantate 145 vindt u op de website van Eduard van Hengel. Toegang is vrij, collecte bij de uitgang. Wij hebben uw financiële steun hard nodig. De kosten van onze maandelijkse cantateuitvoeringen zijn hoog. Wij stellen een bijdrage van €12,50 zeer op prijs, of anders wat naar uw draagkracht mogelijk is. Lees meer over Meedoen of Bijwonen.

Voor koor- en orkestdeelnemers
Koor en orkest repeteren op vrijdagavond 6 april vanaf 19:00 uur in Parnassos. Kijk op deze website voor de routebeschrijving bij Repetitieadressen met informatie over parkeermogelijkheden. Kom op tijd, zie ook Repetitieschema.

Op de pagina Bladmuziek koor staan de links naar de koorpartituren en de midi-files (oefenbestanden voor hulp bij het instuderen). Voor het orkest staan de partijen op Bladmuziek orkest, waarvoor een inlog vereist is.

TIP: voor wie het interessert om de Nederlandse vertalingen van de Bachcantateteksten te bekijken verwijzen wij u graag naar de website van Eduard van Hengel. Daar vindt u de Duitse en de Nederlandse tekst naast elkaar: Tekst NL BWV 145.