Zondag 6 december 2020 – video-opname

Geertekerk Utrecht – 19:30 tot 20:30 uur
Bachcantate: Bereitet die Wege, bereitet die Bahn – BWV 132
Inleider: Emanuel Overbeeke

Dirigent: Gerrit Maas

Op zondag 6 december zouden we cantate 121 uitvoeren. Helaas is door de coronamaatregelen een uitvoering van deze cantate voor koor, solisten en orkest niet mogelijk. In plaats daarvan stond de solocantate 132 op het programma: ‘Bereitet die Wege, bereitet die Bahn’. De uitvoering was op zondag 6 december om 19:30 uur als livestream te volgen op deze website en op ons YouTube-kanaal. En natuurlijk nu nog te bekijken en te beluisteren wanneer u het live gemist heeft.

Cantate 132 is een Adventscantate voor 4 solisten. De solisten zijn: Anna-Julia David (sopraan), Merel van Schie (alt), André Cruz (tenor) en Janko Fraanje (bas). Dirigent is Gerrit Maas. De inleider is Emanuel Overbeeke, muziekwetenschapper en auteur van vele publicaties over muziek. Het slotkoraal wordt ingestudeerd en kan thuis worden meegezongen. Het programmablad met daarop de namen van de uitvoerenden, de cantatetekst en het slotkoraal, is hieronder te downloaden.

Download: Programmablad

We hopen dat u plezier beleeft aan de livestream of aan de video als u deze later bekijkt. De organisatie van deze Bachcantate brengt veel kosten met zich mee. Uw bijdrage aan de collecte als gift via onze bankrekening stellen we daarom erg op prijs: NL37 INGB 0000 1013 01 t.n.v. Stichting Utrechtse Bachcantatediensten o.v.v. collecte 6 december.