Zondag 5 november 2017

Geertekerk Utrecht – 19:30 tot 20:30 uur
Cantate BWV 188: Ich habe meine Zuversicht
Motet BWV 118: O Jesu Christ, meins Lebens Licht
Inleiding: Jos van Veldhoven

Dirigent: Gerrit Maas

Op zondag 5 november om 19:30 uur worden in de Geertekerk de cantate 188 ‘Ich habe meine Zuversicht’ en het motet ‘O Jesu Christ, meins Lebens Licht’ (BWV 118) uitgevoerd. De solisten zijn: Mónica Monteiro (sopraan), Nicola Wemyss (alt), Kris van der Meij (tenor), Nathan Tax (bas). Koor en orkest staan onder leiding van Gerrit Maas. Tijdens ons jubileumjaar nodigen we elke maand een bekende Utrechter uit om de cantate in te leiden. Deze keer zal Jos van Veldhoven de inleiding verzorgen. Van 1976 tot 1984 was Jos van Veldhoven de vaste dirigent van onze Bachcantates. Een toelichting op cantate 188 vindt u op de website van Eduard van Hengel. Toegang is vrij, collecte bij de uitgang. Lees meer over Meedoen of Bijwonen.

Voor koordeelnemers
Koor en orkest repeteren op vrijdagavond 3 november vanaf 19:00 uur in Parnassos, Kruisstraat 201, 3581 GK Utrecht. Kijk op deze website voor de routebeschrijving bij Repetitieadressen met informatie over parkeermogelijkheden. Kom op tijd, zie ook Repetitieschema.

Op de pagina Bladmuziek koor staan de links naar de koorpartituur en de midi-files (oefenbestanden voor hulp bij het instuderen), die deze keer weer door Conrad Hoogenboom zijn gemaakt.

Proef met MP3-bestanden voor slechtzienden
Vanaf januari 2017 zijn we gestart we met een proef om slechtzienden ook de gelegenheid te geven het slotkoraal in te studeren met behulp van MP3-geluidsbestanden. Wij bieden deze opnames aan op de pagina Midi-files & MP3. Hier vindt u een toelichting en de geluidsfragmenten van het slotkoraal uit cantate 188.


Het kistorgel dat tijdens deze cantate wordt bespeeld, is gehuurd van Ipse de Bruggen, instelling voor mensen met een verstandelijke handicap. Het is afkomstig uit het Stiltecentrum van landgoed Hooge Burch, Zwammerdam. Info: tel 088 967 2187 of elly.snaterse@ipsedebruggen.nl.