Zondag 5 januari 2020

Geertekerk Utrecht – 19:30 tot 20:30 uur
Bachcantate: Ehre sei dir, Gott, gesungen – BWV 248/5
Inleider: Brecht Molenaar
Dirigent: Gerrit Maas

We beginnen het nieuwe jaar Bachcantates in de Geertekerk op zondag 5 januari om 19:30 uur met de uitvoering van cantate 248/5: ‘Ehre sei dir, Gott, gesungen’. De solisten zijn: Esther Kouwenhoven (sopraan), José Lieshout (alt), Kris van der Meij (tenor), Jan Hilbert (bas). Koor en orkest staan onder leiding van Gerrit Maas. Het slotkoraal uit deze cantate wordt met het publiek ingestudeerd en aan het einde van de uitvoering meegezongen. Een toelichting op cantate 248/5 vindt u op de website van Eduard van Hengel. Lees meer over Meedoen of Bijwonen.

De inleider is Brecht Molenaar. ‘Je treft jezelf aan in deze wereld, maar hoe dat is gekomen, is een mysterie’, zegt ze in een interview. Ze werkte lang als humanistisch geestelijk verzorger. Nu doceert, schrijft en spreekt ze over goede zorg en (religieus) humanisme.

Toegang is vrij, collecte bij de uitgang. De kosten van onze maandelijkse cantate-uitvoeringen zijn hoog. Wij vragen geen entreegeld, maar stellen uw bijdrage aan de collecte na afloop zeer op prijs. Richtbedrag is €12,50 of anders wat naar uw draagkracht mogelijk is.

Voor koor- en orkestdeelnemers
LET OP! Koor en orkest repeteren op vrijdagavond 3 januari vanaf 19:00 uur in ZIMIHC. Kijk op deze website voor de routebeschrijving bij Repetitieadressen met informatie over parkeermogelijkheden. Kom op tijd, zie ook Repetitieschema.

Op de pagina Bladmuziek koor staan de links naar de koorpartituren en de midi-files (oefenbestanden voor hulp bij het instuderen). Voor het orkest staan de partijen op Bladmuziek orkest, voor deze pagina is een inlog vereist.