Zondag 4 februari 2018

Geertekerk Utrecht – 19:30 tot 20:30 uur
Bachcantate: Leichtgesinnte Flattergeister BWV 181
Slotkoraal uit: Gleichwie der Regen und Schnee BWV 18
Inleiding: Eduard van Hengel
Dirigent: Gerrit Maas

Op zondag 4 februari om 19:30 uur in de Geertekerk voeren we cantate 181 uit: ‘Leichtgesinnte Flattergeister’. Koor en orkest staan onder leiding van Gerrit Maas. De solisten zijn: Veronika Akhmetchina (sopraan), Ellis Dijkstra (alt), Carlos Monteiro (tenor), Sebastian de Leeuw (bas). De inleiding wordt verzorgd door Eduard van Hengel. Het slotkoraal uit ‘Gleichwie der Regen und Schnee’ (BWV 18) wordt samen met het publiek ingestudeerd. Een toelichting op cantate 181 vindt u op de website van Eduard van Hengel. Toegang is vrij, collecte bij de uitgang. Lees meer over Meedoen of Bijwonen.

Voor koordeelnemers
Koor en orkest repeteren op vrijdagavond 2 februari vanaf 19:00 uur in Parnassos. Kijk op deze website voor de routebeschrijving bij Repetitieadressen met informatie over parkeermogelijkheden. Kom op tijd, zie ook Repetitieschema.

Op de pagina Bladmuziek koor staan de links naar de koorpartituren en de midi-files (oefenbestanden voor hulp bij het instuderen), die deze keer weer door Conrad Hoogenboom zijn gemaakt.

MP3-bestanden voor slechtzienden
Graag willen wij slechtzienden ook de gelegenheid te geven het slotkoraal in te studeren met behulp van MP3-geluidsbestanden. Wij bieden deze opnames aan op de pagina Midi-files & MP3. Hier vindt u de geluidsfragmenten van het slotkoraal uit cantate 18.