Zondag 3 november 2019

Geertekerk Utrecht – 19:30 tot 20:30 uur
Bachcantate: Schmücke dich, o liebe Seele – BWV 180
Inleider: Kees van der Spek

Dirigent: Gerrit Maas

Op zondag 3 november voeren we om 19:30 uur in de Geertekerk cantate 180 uit: ‘Schmücke dich, o liebe Seele’. De solisten zijn: Esther Kouwenhoven (sopraan), Robin Lammertink (alt), Joost van der Linden (tenor), Gulian van Nierop (bas). Koor en orkest staan onder leiding van Gerrit Maas. Het slotkoraal uit deze cantate wordt met het publiek ingestudeerd en aan het einde van de uitvoering meegezongen. Een toelichting op cantate 180 vindt u op de website van Eduard van Hengel. Lees meer over Meedoen of Bijwonen.

De inleider is Kees van der Spek, (misdaad)journalist, regisseur en programmamaker. Pas op zijn 23ste leerde hij de muziek van Bach kennen, maar werd daardoor onmiddellijk zó gegrepen dat sindsdien geen andere componist meer voor hem bestaat. Het monogram van Bach staat zelfs op zijn arm getatoeëerd!

Toegang is vrij, collecte bij de uitgang
De kosten van onze maandelijkse cantate-uitvoeringen zijn hoog. Wij vragen geen entreegeld, maar stellen uw bijdrage aan de collecte na afloop zeer op prijs. Richtbedrag is €12,50 of anders wat naar uw draagkracht mogelijk is.

Voor koor- en orkestdeelnemers
Koor en orkest repeteren op vrijdagavond 1 november vanaf 19:00 uur in Parnassos, Kruisstraat 201, 3581 GK Utrecht. Kijk op deze website voor de routebeschrijving bij Repetitieadressen met informatie over parkeermogelijkheden. Kom op tijd, zie ook Repetitieschema.

Op de pagina Bladmuziek koor staan de links naar de koorpartituren en de midi-files (oefenbestanden voor hulp bij het instuderen). Voor het orkest staan de partijen op Bladmuziek orkest, voor deze pagina is een inlog vereist.