Zondag 3 maart 2019

Geertekerk Utrecht – 19:30 tot 20:30 uur
Bachcantate: Jesus nahm zu sich die Zwölfe – BWV 22
Mauricio Kagel: Koralen uit ‘Chorbuch’
Inleider: Evert Jan Nagtegaal
Dirigent: Gerrit Maas

Op zondag 3 maart om 19:30 uur in de Geertekerk voeren we cantate 22 uit: ‘Jesus nahm zu sich die Zwölfe’. De solisten zijn: Luise Kimm (alt), Jasper Dijkstra (tenor), Erks Jan Dekker (bas). Koor en orkest staan onder leiding van Gerrit Maas. Als extra werk staan koralen uit ‘Chorbuch’ van Mauricio Kagel op het programma. Het slotkoraal uit cantate 22 wordt met het publiek ingestudeerd en aan het einde van de uitvoering meegezongen. De inleiding wordt verzorgd door Evert Jan Nagtegaal. Een toelichting op cantate 22 vindt u op de website van Eduard van Hengel. Lees meer over Meedoen of Bijwonen.

Toegang is vrij, collecte bij de uitgang. De kosten van onze maandelijkse cantate-uitvoeringen zijn hoog. Wij vragen geen entreegeld, maar stellen uw bijdrage aan de collecte na afloop zeer op prijs. Richtbedrag is €12,50 of anders wat naar uw draagkracht mogelijk is.

Voor koor- en orkestdeelnemers
Koor en orkest repeteren op vrijdagavond 1 maart vanaf 19:00 uur in Parnassos, Kruisstraat 201, 3581 GK Utrecht. Kijk op deze website voor de routebeschrijving bij Repetitieadressen met informatie over parkeermogelijkheden. Kom op tijd, zie ook Repetitieschema.

Op de pagina Bladmuziek koor staan de links naar de koorpartituren en de midi-files (oefenbestanden voor ondersteuning bij het instuderen). De partijen voor het orkest staan als download op Bladmuziek orkest. Voor deze pagina is een inlog vereist.