Zondag 3 juni 2018

Geertekerk Utrecht – 19:30 tot 20:30 uur
Bachcantate: Die Himmel erzählen die Ehre Gottes BWV 76
Inleiding: Govert Jan Bach
Dirigent: Gerrit Maas

Op zondag 3 juni om 19:30 uur in de Geertekerk voeren we cantate 76 uit: ‘Die Himmel erzählen die Ehre Gottes’. Koor en orkest staan onder leiding van Gerrit Maas. De solisten zijn: Elma van den Dool (sopraan), Annelies Lamm (alt), Mattijs Hoogendijk (tenor), Evert Jan Nagtegaal (bas). De inleiding wordt verzorgd door Govert Jan Bach. Een toelichting op cantate 76 vindt u op de website van Eduard van Hengel. Lees meer over Meedoen of Bijwonen.

Toegang is vrij, collecte bij de uitgang. De kosten van onze maandelijkse cantate-uitvoeringen zijn hoog. Wij vragen geen entreegeld, maar stellen uw bijdrage aan de collecte na afloop zeer op prijs. Richtbedrag is €12,50 of anders wat naar uw draagkracht mogelijk is.

Dit is alweer de laatste cantatezondag voor onze zomerstop. Op 9 september starten we het nieuwe seizoen met cantate 138 ‘Warum betrübst du dich, mein Herz?’. Wij wensen u een mooie zomer en hopen u in september weer te mogen begroeten. In verband met de concerten van het Festival Oude Muziek in de Geertekerk is dat, bij wijze van uitzondering, op de tweede zondag van de maand.

Programma seizoen 2018-2019
Ook benieuwd naar de cantates voor het komende seizoen? Onze commissie heeft weer een mooi programma samengesteld, zie Programma Cantatezondagen 2018-2019. Bij Programmahistorie kunt u nagaan of, en zo ja, hoe vaak de cantates door ons zijn uitgevoerd. De lijst omvat alle cantates die de Bachcantates Utrecht sinds 1967 heeft uitgevoerd, inclusief de cantates van het komende seizoen tot en met juni 2019.

Voor koor- en orkestdeelnemers
Koor en orkest repeteren op vrijdagavond 1 juni vanaf 19:00 uur in Parnassos. Let op! Op deze vrijdagavond is er ook een groot festival gaande in Parnassos. Wij worden vriendelijk verzocht tijdens onze pauze niet in de hal te verblijven, maar in zaal 024 of in de tuin. De tuin is te bereiken via de openslaande deuren in zaal 024. De orkestdeelnemers kunnen de trap aan de achterkant gebruiken om daar te komen. De koffie- en frisdrankautomaten in de entreehal zijn dus niet bereikbaar, neem zelf deze keer wat te drinken mee. Kijk op deze website voor de routebeschrijving bij Repetitieadressen met informatie over parkeermogelijkheden. Kom op tijd, zie ook Repetitieschema.

Op de pagina Bladmuziek koor staan de links naar de koorpartituren en de midi-files (oefenbestanden voor hulp bij het instuderen). Ook staat hier een link naar de website van Eduard van Hengel voor de Nederlandse vertaling van de teksten.  Voor het orkest staan de partijen op  Bladmuziek orkest, waarvoor een inlog vereist is.