Zondag 2 februari 2020

Geertekerk Utrecht – 19:30 tot 20:30 uur
Bachcantate: Ich habe genung – BWV 82
Slotkoraal: Herr nun lass in Frieden – BWV 337
Mendelssohn: Herr nun lässest du deinen Diener in Frieden fahren
Inleider: Evert Jan Nagtegaal
Dirigent: Gerrit Maas

Op zondag 2 februari om 19:30 uur voeren we cantate 82 uit: ‘Ich habe genung’. De solist in deze solocantate is Jan Willem Baljet (bas). Als extra werk staat het motet van Mendelssohn ‘Herr nun lässest du deinen Diener in Frieden fahren’ (Op 69 nr1)op het programma. Bachs koraal ‘Herr nun lass in Frieden’ wordt samen met het publiek ingestuurd en aan het slot van de cantate meegezongen. Koor en orkest staan onder leiding van Gerrit Maas. Een toelichting op cantate 82 vindt u op de website van Eduard van Hengel. Lees meer over Meedoen of Bijwonen.

De inleider is Evert Jan Nagtegaal. Bariton, zangpedagoog, opera- en liederenzanger, solist bij grote oratoria. Programmamaker/presentator bij Concertzender, inspreker van reclameteksten en voice-overs. Bij Bachcantates Utrecht was hij jarenlang solistencoördinator en solist.

Toegang is vrij, collecte bij de uitgang. De kosten van onze maandelijkse cantate-uitvoeringen zijn hoog. Wij vragen geen entreegeld, maar stellen uw bijdrage aan de collecte na afloop zeer op prijs. Richtbedrag is €12,50 of anders wat naar uw draagkracht mogelijk is.

Voor koor- en orkestdeelnemers
Koor en orkest repeteren op vrijdag 31 januari vanaf 19:00 uur in Parnassos, Kruisstraat 201, 3581 GK Utrecht. Kijk op deze website voor de routebeschrijving bij Repetitieadressen met informatie over parkeermogelijkheden. Kom op tijd, zie ook Repetitieschema.

Op de pagina Bladmuziek koor staan de links naar de koorpartituren van het slotkoraal en het motet van Mendelssohn. Voor ondersteuning bij het instuderen bieden we hier ook de midi-files van beide stukken aan. De partijen voor het orkest van zowel cantate als motet staan als download op Bladmuziek orkest. Voor deze pagina is een inlog vereist.