Op zondag 10 januari wordt in de Utrechtse Geertekerk om 19.30 uur de cantate 'Lobe den Herrn, meine Seele' (BWV 143) uitgevoerd. Het koraal 'Halt im Ged├Ąchtnis Jesum Christ' (BWV 67) is gekozen als slotkoraal bij deze cantate en zal met het publiek worden ingestudeerd. Als extra werk staat deze keer een compositie van I. Stravinsky op het programma: Koraalvariaties op het kerstlied 'Vom Himmel hoch da komm' ich her' van J.S. Bach. Koor en orkest staan onder leiding van Gerrit Maas. De inleiding wordt verzorgd door Carolien Sieverink. Een toelichting op cantate 143 vindt u op de website van Eduard van Hengel. De toegang is gratis, na afloop is er een collecte. Lees meer over Meedoen of Bijwonen.

Op zondag 6 december wordt in de Utrechtse Geertekerk om 19.30 uur de cantate 'Unser Mund sei voll Lachens' (BWV 110) uitgevoerd. De solisten zijn: Ingrid Nugteren (sopraan), Ellen van Beek (alt), Erik Janse (tenor), Coert van den Berg (bas). Koor en orkest staan onder leiding van Gerrit Maas. De inleiding wordt verzorgd door Govert Jan Bach. Een toelichting op cantate 110 vindt u op de website van Eduard van Hengel. De toegang is gratis, na afloop is er een collecte. Lees meer over Meedoen of Bijwonen.

Wilt u meezingen? Hieronder vindt u extra informatie voor koordeelnemers.

Voor koorleden die de klavieruittreksels van de cantate wil downloaden is hier de directe link voor het pdf-document: BWV 110. Wij bieden u hier tevens midi-files (geluidsbestandjes) aan voor hulp bij het instuderen van deze cantate. U kunt ze als zip-bestand downloaden. Link aanklikken, zip-bestand opslaan en openen. Het mapje bevat 8 midi-files voor openingskoor en slotkoaal en een Word-bestand met toelichting.

Koor en orkest repeteren op vrijdagavond 4 december vanaf 19:00 uur in Parnassos, Kruisstraat 201, 3581 GK  Utrecht. Kijk op onze website voor de routebeschrijving bij Repetitieadressen met informatie over parkeermogelijkheden. Kom op tijd, zie ook Repetitieschema.