Actueel

Bachcantate zondag 4 januari

Op zondag 4 januari wordt in de Utrechtse Geertekerk om 19.30 uur de Bachcantate 'Das neugeborne Kindelein' (BWV 122) uitgevoerd. Solisten zijn: Johanneke Vogel (sopraan), Merel van Schie (alt), Roelof Polinder (tenor), Erks Jan Dekker (bas). Koor en orkest staan onder leiding van Gerrit Maas. Als extra werk voor orkest staat 'Wenn Bach Bienen gezüchtet hätte' van Arvo Pärt op het programma. De inleiding wordt verzorgd door Wim Wijting. Een toelichting op deze cantate vindt u op de website van Eduard van Hengel. De toegang is gratis, na afloop is er een collecte. Lees meer over Meedoen of Bijwonen.

Let op! Repetitie vrijdag 2 januari in ZIMIHC

Koor en orkest repeteren op vrijdagavond 2 januari vanaf 19:00 uur in ZIMIHC, Bouwstraat 55, 3572 SP Utrecht. Kijk op onze website voor de routebeschrijving bij Repetitieadressen met informatie over parkeermogelijkheden. Kom op tijd, zie ook Repetitieschema.

Bachcantate zondag 7 december

Op zondag 7 december wordt in de Utrechtse Geertekerk om 19.30 uur de Bachcantate 'Christen, ätzet diesen Tag' (BWV 63) uitgevoerd. Solisten zijn: Linda Vink (sopraan), Iris van ’t Veer (alt), Kris van der Meij (tenor), Pétur Oddbergur Heimisson (bas). Koor en orkest staan onder leiding van Gerrit Maas. De inleiding wordt verzorgd door Eduard van Hengel. Een toelichting op deze cantate vindt u op de website van Eduard van Hengel. De toegang is gratis, na afloop is er een collecte. Lees meer over Meedoen of Bijwonen.

Voor koordeelnemers:

Wilt u meezingen? Hieronder vindt u extra informatie voor koordeelnemers.

Bladmuziek en midi-files voor BWV 63

Voor koorleden die het klavieruittreksel van de cantate willen downloaden is de directe link naar de pdf: BWV 63. Omdat deze cantate geen eigen slotkoraal heeft, wordt het slotkoraal 'Vom Himmel hoch, da komm' ich her' uit het Weihnachtsoratorium toegevoegd. De directe link naar de bladmuziek is: slotkoraal. Wij bieden u hierbij midi-files (geluidsbestandjes) aan voor hulp bij het instuderen van deze cantate en het koraal. U kunt ze als zip-bestand downloaden. Link aanklikken, zip-bestand opslaan en openen. Het mapje bevat 12 midi-files voor 2 koordelen en het slotkoraal, plus een Word-bestand met toelichting.