Op zondag 4 januari wordt in de Utrechtse Geertekerk om 19.30 uur de Bachcantate 'Das neugeborne Kindelein' (BWV 122) uitgevoerd. Solisten zijn: Johanneke Vogel (sopraan), Merel van Schie (alt), Roelof Polinder (tenor), Erks Jan Dekker (bas). Koor en orkest staan onder leiding van Gerrit Maas. Als extra werk voor orkest staat 'Wenn Bach Bienen gezüchtet hätte' van Arvo Pärt op het programma. De inleiding wordt verzorgd door Wim Wijting. Een toelichting op deze cantate vindt u op de website van Eduard van Hengel. De toegang is gratis, na afloop is er een collecte. Lees meer over Meedoen of Bijwonen.

Wilt u meezingen? Hieronder vindt u extra informatie voor koordeelnemers.

Voor koorleden die het klavieruittreksel van de cantate willen downloaden is de directe link naar de pdf: BWV 122. Wij bieden u hierbij midi-files (geluidsbestandjes) aan voor hulp bij het instuderen van deze cantate. U kunt ze als zip-bestand downloaden. Link aanklikken, zip-bestand opslaan en openen. Het mapje bevat 8 midifiles voor openingskoor en slotkoraal, plus een Word-bestand met toelichting. 

Koor en orkest repeteren op vrijdagavond 2 januari vanaf 19:00 uur in ZIMIHC, Bouwstraat 55, 3572 SP Utrecht. Houd er rekening mee dat voor koffie/thee alleen met GEPAST geld betaald kan worden: €1,50 per kopje. Kijk op onze website voor de routebeschrijving bij Repetitieadressen met informatie over parkeermogelijkheden. Kom op tijd, zie ook Repetitieschema.

Het orkest van de UBCD begeleidt op vrijdag 12 december het koor van de Utrechtse Oratorium Vereniging (UOV) onder leiding van Roel Vogel. Het concert is gewijd aan St. Caecilia, patroonheilige van de muziek. Op het programma staan de volgende werken: 'Ode à la Musique' van Frank Martin, 'Ode for St. Caecilia's Day' van Georg Friedrich Händel en 'Messe solennelle en l'honneur de Sainte-Cécile' van Charles Gounod. Medewerkenden zijn: Kai Yi Min (sopraan), Arco Mandemaker (tenor), Bert van de Wetering (bas), Evert Jan Nagtegaal (bariton), Rienk Bakker (orgel), Erik Noya (piano). Het concert vindt plaats in de St. Aloysiuskerk Adriaen van Ostadelaan 2, 3583 AJ Utrecht; aanvang 20.00u; toegangskaarten (inclusief consumptie in de pauze) zijn €25, jongeren tot 21 jaar en houders U-pas €15. Zie ook de website van het UOV voor meer informatie over de uit te voeren werken.