Op deze paaszondag van 5 april wordt in de Utrechtse Geertekerk om 19.30 uur de Bachcantate 'Christ lag in Todes Banden' (BWV 4) uitgevoerd. Solisten zijn: Meneka Senn (sopraan), Marleen van Reenen (alt), Guido Groenland (tenor), Gulian van Nierop (bas).  Koor en orkest staan onder leiding van Gerrit Maas. De inleiding wordt verzorgd door Carolien Sieverink. Een toelichting op cantate 4 vindt u op de website van Eduard van Hengel. De toegang is gratis, na afloop is er een collecte. Lees meer over Meedoen of Bijwonen.

2015 is het jaar waarin de verbouwing van de Geertekerk zal plaatsvinden. Naast een nieuwe entree, garderobe en toiletten krijgt ook de sfeervolle kerkzaal een flinke opkapbeurt. De inrichting wordt gedeeltelijk vernieuwd met nieuwe verlichting en nieuwe stoelen met meer zitcomfort.

Voor de stoelen is een extra bedrag van 35.000 euro nodig. In de loop van 2015 worden er door de Commissie Fondsenwerving diverse extra activiteiten georganiseerd om dit bedrag bijeen te brengen. De eerste activiteiten zijn: Gemeentemaaltijd en Talentenveiling op vrijdag 27 maart a.s. In de brochure met het aanbod voor de Talentenveiling wordt uitgelegd hoe u mee kunt doen. Kijk voor meer informatie op de website van de Geertekerk.

Wilt u meezingen? Hieronder vindt u extra informatie voor koordeelnemers.

Voor koorleden die het klavieruittreksel van de cantate willen downloaden is de directe link naar de pdf: BWV 4. Wij bieden u hier midi-files (geluidsbestandjes) aan voor hulp bij het instuderen van deze cantate. U kunt ze als zip-bestand downloaden. Link aanklikken, zip-bestand opslaan en openen. Het mapje bevat 12 midi-files voor twee koordelen en slotkoraal, plus een Word-bestand met toelichting.

Koor en orkest repeteren op vrijdagavond 3 april vanaf 19:00 uur in Parnassos, Kruisstraat 201, 3581 GK  Utrecht. Kijk op onze website voor de routebeschrijving bij Repetitieadressen met informatie over parkeermogelijkheden. Kom op tijd, zie ook Repetitieschema.