Op zondag 1 februari wordt in de Utrechtse Geertekerk om 19.30 uur de Bachcantate 'Ich bin vergnügt mit meinem Glücke (solocantate BWV 84) uitgevoerd. Solist is: Hrafnhildur Árnadóttir (sopraan). Koor en orkest staan onder leiding van Gerrit Maas. Als extra werk staat het openingskoor uit 'Preise dein Glücke, gesegnetes Sachsen (BWV 215)' op het programma. De inleiding wordt verzorgd door Jaap Jan Steensma. Een toelichting op cantate 84 vindt u op de website van Eduard van Hengel. De toegang is gratis, na afloop is er een collecte. Lees meer over Meedoen of Bijwonen.

Wilt u meezingen? Hieronder vindt u extra informatie voor koordeelnemers.

Voor koorleden die het klavieruittreksel van de cantate willen downloaden is de directe link naar de pdf: BWV 215. Dit is een aangepaste versie. Bij andere downloads op internet is gebleken dat er maten ontbreken.
Voor het slotkoraal 'Ich leb indes in dir vergnüget' uit cantate 84 is de directe link naar de pdf: BWV 84. Wij bieden u hierbij midi-files (geluidsbestandjes) aan voor hulp bij het instuderen van deze cantate. U kunt ze als zip-bestand downloaden. Link aanklikken, zip-bestand opslaan en openen. Het openingskoor van BWV 215 is een dubbelkorig stuk. Het mapje bevat deze keer 12 midi-bestanden, plus een Word-bestand met toelichting. De indeling voor het dubbelkoor is als volgt: deelnemers met achternaam beginnende met A t/m M zingen in koor 1; achternamen N t/m Z zingen in koor 2. Voor eventuele vragen hierover kunt u mailen naar Joke Veldheer: jjkammer@hotmail.com

Koor en orkest repeteren op vrijdagavond 30 januari vanaf 19:00 uur in Parnassos, Kruisstraat 201, 3581 GK  Utrecht. Kijk op onze website voor de routebeschrijving bij Repetitieadressen met informatie over parkeermogelijkheden. Kom op tijd, zie ook Repetitieschema.

Op zondag 4 januari wordt in de Utrechtse Geertekerk om 19.30 uur de Bachcantate 'Das neugeborne Kindelein' (BWV 122) uitgevoerd. Solisten zijn: Johanneke Vogel (sopraan), Merel van Schie (alt), Roelof Polinder (tenor), Erks Jan Dekker (bas). Koor en orkest staan onder leiding van Gerrit Maas. Als extra werk voor orkest staat 'Wenn Bach Bienen gezüchtet hätte' van Arvo Pärt op het programma. De inleiding wordt verzorgd door Wim Wijting. Een toelichting op deze cantate vindt u op de website van Eduard van Hengel. De toegang is gratis, na afloop is er een collecte. Lees meer over Meedoen of Bijwonen.