Na een zomerstop van twee maanden beginnen we op zondag 13 september het nieuwe seizoen Bachcantates in de Geertekerk (19.30 uur) met de cantate 'Was Gott tut, das ist wohlgetan' (BWV 99). De solisten zijn: Susanne van Neerbos (sopraan), Ellis Dijkstra (alt), Arnaud van Gelder (tenor), Bastiaan de Leeuw (bas). Koor en orkest staan onder leiding van Gerrit Maas. Een toelichting op cantate 99 vindt u op de website van Eduard van Hengel. De toegang is gratis, na afloop is er een collecte. Lees meer over Meedoen of Bijwonen. In verband met het Festival Oude Muziek verschuiven wij, bij wijze van uitzondering, de cantate naar de tweede zondag van september. In de loop van augustus vindt u hier de gebruikelijke informatie voor koordeelnemers. Het bestuur van de UBCD wenst u een fijne zomer!

Ter afsluiting van dit Bachcantateseizoen wordt op zondag 7 juni in de Utrechtse Geertekerk om 19.30 uur de Bachcantate 'Die Elenden sollen essen' (BWV 75) uitgevoerd. Solisten zijn: Eva Schuurman (sopraan), GabriĆ«lle Nijhuis (alt), Govert Valkenburg (tenor), Marijn Zwitserlood (bas). Koor en orkest staan onder leiding van Gerrit Maas. De inleiding wordt verzorgd door Evert Jan Nagtegaal. Een toelichting op cantate 75 vindt u op de website van Eduard van Hengel. De toegang is gratis, na afloop is er een collecte. Lees meer over Meedoen of Bijwonen. Na een zomerstop van twee maanden beginnen we op 13 september het nieuwe seizoen met cantate 99: Was Gott tut, das ist wohlgetan. In verband met het Festival Oude Muziek verschuiven wij, bij wijze van uitzondering, de cantate naar de tweede zondag van september. 

De programmacommissie heeft weer een prachtig cantateprogramma voor het komende seizoen uitgezocht. Wij willen dat ook graag aan u bekend maken. U kunt het op deze website bekijken onder Programma 2015-2016 en voor wie mee wil doen bij Repetitiedata. Ook het overzicht van de programmering sinds 1967 is weer bijgewerkt tot en met juni 2016. Wilt u nakijken hoe vaak een cantate door ons is uitgevoerd? Kijk dan bij Archief 1967-heden. U kunt hier 2 pdf's downloaden, op chronologische volgorde en op volgorde van BWV-nr.

Wilt u meezingen? Hieronder vindt u extra informatie voor koordeelnemers.

Voor koorleden die het klavieruittreksel van de cantate willen downloaden is de directe link naar de pdf: BWV 75. Wij bieden u hier midi-files (geluidsbestandjes) aan voor hulp bij het instuderen van deze cantate. U kunt ze als zip-bestand downloaden. Link aanklikken, zip-bestand opslaan en openen. Het mapje bevat 8 midi-files voor openingskoor en slotkoraal, plus een Word-bestand met toelichting.