Actueel

Bachcantate zondag 4 mei

Op zondag 4 mei wordt in de Utrechtse Geertekerk om 19.30 uur de Bachcantate 'Aus der Tiefen rufe ich, Herr, zu dir' (BWV 131) uitgevoerd. Solisten zijn: Eyjólfur Eyjólfsson (tenor), Erks Jan Dekker (bas). Koor en orkest staan onder leiding van Marco Bons. De inleiding wordt verzorgd door Tamar Brüggemann. Een toelichting op deze cantate vindt u op de website van Eduard van Hengel. De toegang is gratis, na afloop is er een collecte. Lees meer over Meedoen of Bijwonen. In verband met de Nationale Dodenherdenking zullen we tijdens deze dienst om 20:00 uur 2 minuten stilte in acht nemen.

Matthäus Passion 11 april

In samenwerking met de Utrechtse Oratoriumvereniging voert het orkest van de Utrechtse Bachcantatediensten Bachs Matthäus Passion uit op  vrijdag 11 april 2014 om 19:00 uur in de St. Aloysiuskerk, Adriaen van Ostadelaan 2 te Utrecht. Dirigent: Roel Vogel. Kijk voor kaartverkoop op de website van het UOV onder Agenda.

Voor koordeelnemers:

a

Bladmuziek en midi-files voor BWV 131

Voor koorleden die het klavieruittreksel van de cantate willen downloaden is de directe link naar de pdf: BWV 131. Omdat deze cantate geen eigen slotkoraal heeft, is het slotkoraal van cantate 56 toegevoegd, link naar pdf: BWV 56 slotkoraal. Wij bieden u hierbij midi-files (geluidsbestandjes) aan voor hulp bij het instuderen van deze cantate, u kunt ze hier als zip-bestand downloaden. Link aanklikken, zip-bestand opslaan en openen. Het mapje bevat deze keer 18 midi-files plus een Word-bestand met toelichting. De cantus firmus in de delen 2 en 4 wordt alleen door een kleinkoor gezongen. .