Na een zomerstop van twee maanden verheugen wij ons weer op een nieuw seizoen Bachcantates in de Geertekerk. We beginnen op zondag 13 september om 19.30 uur met de cantate 'Was Gott tut, das ist wohlgetan' (BWV 99). De solisten zijn: Susanne van Neerbos (sopraan), Ellis Dijkstra (alt), Armand van Gelder (tenor), Sebastian de Leeuw (bas). Als extra werk speelt het orkest 'Bridges to Bach' van Giya Kancheli. Koor en orkest staan onder leiding van Gerrit Maas. De inleiding wordt verzorgd door Rob over de Linden. Een toelichting op cantate 99 vindt u op de website van Eduard van Hengel. De toegang is gratis, na afloop is er een collecte. Lees meer over Meedoen of Bijwonen. In verband met het Festival Oude Muziek verschuiven wij, bij wijze van uitzondering, de cantate naar de tweede zondag van september.

Wilt u meezingen? Hieronder vindt u extra informatie voor koordeelnemers.

Voor koorleden die het klavieruittreksel van de cantate willen downloaden is de directe link naar de pdf: BWV 99. Wij bieden u hier midi-files (geluidsbestandjes) aan voor hulp bij het instuderen van deze cantate. U kunt ze als zip-bestand downloaden. Link aanklikken, zip-bestand opslaan en openen. Het mapje bevat 8 midi-files voor openingskoor en slotkoraal, plus een Word-bestand met toelichting.

Koor en orkest repeteren op vrijdagavond 11 september vanaf 19:00 uur in Parnassos, Kruisstraat 201, 3581 GK  Utrecht. Kijk op onze website voor de routebeschrijving bij Repetitieadressen met informatie over parkeermogelijkheden. Kom op tijd, zie ook Repetitieschema.

Ter afsluiting van dit Bachcantateseizoen wordt op zondag 7 juni in de Utrechtse Geertekerk om 19.30 uur de Bachcantate 'Die Elenden sollen essen' (BWV 75) uitgevoerd. Solisten zijn: Eva Schuurman (sopraan), GabriĆ«lle Nijhuis (alt), Govert Valkenburg (tenor), Marijn Zwitserlood (bas). Koor en orkest staan onder leiding van Gerrit Maas. De inleiding wordt verzorgd door Evert Jan Nagtegaal. Een toelichting op cantate 75 vindt u op de website van Eduard van Hengel. De toegang is gratis, na afloop is er een collecte. Lees meer over Meedoen of Bijwonen. Na een zomerstop van twee maanden beginnen we op 13 september het nieuwe seizoen met cantate 99: Was Gott tut, das ist wohlgetan. In verband met het Festival Oude Muziek verschuiven wij, bij wijze van uitzondering, de cantate naar de tweede zondag van september.