Op deze paaszondag van 5 april wordt in de Utrechtse Geertekerk om 19.30 uur de Bachcantate 'Christ lag in Todes Banden' (BWV 4) uitgevoerd. Solisten zijn: Meneka Senn (sopraan), Marleen van Reenen (alt), Guido Groenland (tenor), Gulian van Nierop (bas).  Koor en orkest staan onder leiding van Gerrit Maas. De inleiding wordt verzorgd door Carolien Sieverink. Een toelichting op cantate 4 vindt u op de website van Eduard van Hengel. De toegang is gratis, na afloop is er een collecte. Lees meer over Meedoen of Bijwonen.

Wilt u meezingen? Hieronder vindt u extra informatie voor koordeelnemers.

Voor koorleden die het klavieruittreksel van de cantate willen downloaden is de directe link naar de pdf: BWV 4. Wij bieden u hier midi-files (geluidsbestandjes) aan voor hulp bij het instuderen van deze cantate. U kunt ze als zip-bestand downloaden. Link aanklikken, zip-bestand opslaan en openen. Het mapje bevat 12 midi-files voor twee koordelen en slotkoraal, plus een Word-bestand met toelichting.

Koor en orkest repeteren op vrijdagavond 3 april vanaf 19:00 uur in Parnassos, Kruisstraat 201, 3581 GK  Utrecht. Kijk op onze website voor de routebeschrijving bij Repetitieadressen met informatie over parkeermogelijkheden. Kom op tijd, zie ook Repetitieschema.

Op zondag 1 maart wordt in de Utrechtse Geertekerk om 19.30 uur de Bachcantate 'Wer nur den lieben Gott lässt walten' (BWV 93) uitgevoerd. Solisten zijn: Loes van Schothorst (sopraan), Ingeborg Bröcheler (alt), Eric Jansen (tenor), Bas de Leeuw (bas). Koor en orkest staan onder leiding van Gerrit Maas. De inleiding wordt verzorgd door Brecht Molenaar. Een toelichting op cantate 93 vindt u op de website van Eduard van Hengel. De toegang is gratis, na afloop is er een collecte. Lees meer over Meedoen of Bijwonen.