Actueel

Bachcantate zondag 2 november 2014

Op zondag 2 november wordt in de Utrechtse Geertekerk om 19.30 uur de Bachcantate 'Ach! ich sehe, itzt, da ich zur Hochzeit gehe' (solistencantate BWV 162) uitgevoerd. Solisten zijn: Kitty de Geus (sopraan), Gerben van der Werff (altus), Joost van der Linden (tenor), Bram Trouwborst (bas). Als extra werk staat het motet 'Der Gerechte kömmt um' van J.S. Bach/Johann Kuhnau op het programma. Koor en orkest staan onder leiding van Roel Vogel. De inleiding wordt verzorgd door Wim Faas. Een toelichting op deze cantate vindt u op de website van Eduard van Hengel. De toegang is gratis, na afloop is er een collecte. Lees meer over Meedoen of Bijwonen.

Voor koordeelnemers:

Wilt u meezingen? Hieronder vindt u extra informatie voor koordeelnemers.

Bladmuziek en midi-files voor BWV 162 en motet

Voor koorleden die het klavieruittreksel van de cantate willen downloaden is de directe link naar de pdf: BWV 162. Voor het motet 'Der Gerechte kömmt um' van J.S. Bach/Johann Kuhnau is de directe link naar de pdf motet. Wij bieden u hierbij midi-files (geluidsbestandjes) aan voor hulp bij het instuderen van deze cantate en van het motet. U kunt ze als zip-bestand downloaden. Link aanklikken, zip-bestand opslaan en openen. Het mapje bevat 9 midi-files, 5 voor het motet en 4 voor het slotkoraal van de cantate, plus een Word-bestand met toelichting.

Het motet is vijfstemmig (SSATB) met een extra sopraanpartij dus. Wij stellen de indeling als volgt voor: achternaam A t/m M zingt sopraan 1 en achternaam M t/m Z zingt sopraan 2.

Bachcantate zondag 5 oktober

Op zondag 5 oktober wordt in de Utrechtse Geertekerk om 19.30 uur de Bachcantate 'Komm, du süße Todesstunde' (BWV 161) uitgevoerd. Solisten zijn: Nicky Bouwers (alt) en Jonathan Ploeg (tenor). Ook deze keer staat weer een extra werk op het programma: 'Immortal Bach' (Komm süßer Tod - BWV 478) van Knut Nystedt voor a-capellakoor. Koor en orkest staan onder leiding van Gerrit Maas. De inleiding wordt verzorgd door Emanuel Overbeeke. Een toelichting op deze cantate vindt u op de website van Eduard van Hengel. De toegang is gratis, na afloop is er een collecte. Lees meer over Meedoen of Bijwonen.

Bladmuziek BWV 161 + BWV 478 - midi-files BWV 161

Voor koorleden die het klavieruittreksel van de oktobercantate (BWV 161) willen downloaden is de directe link naar de pdf: BWV 161. Bladmuziek voor het a-capellawerk 'Immortal Bach' van Nystedt is op de repetitie van vrijdagavond 3 oktober verkrijgbaar. Het werk is gebaseerd op Bachs koraal 'Komm süßer Tod' (BWV 478). U kunt deze originele versie van Bach hier downloaden. Het gaat alleen om de eerste 7 maten en u moet er rekening mee houden dat de noten van 'Immortal Bach' hier en daar iets afwijken. Wij bieden u hierbij midi-files (geluidsbestandjes) aan voor hulp bij het instuderen van cantate 161. U kunt ze als zip-bestand downloaden: link aanklikken, zip-bestand opslaan en openen. Het zip-bestand bevat 8 bestandjes, openingskoor en koraal voor elke stemgroep, plus een Word-bestand met toelichting.