Ter afsluiting van dit Bachcantateseizoen wordt Op zondag 7 juni in de Utrechtse Geertekerk om 19.30 uur de Bachcantate 'Die Elenden sollen essen' (BWV 75) uitgevoerd. Solisten zijn: Eva Schuurman (sopraan), Gabriëlle Nijhuis (alt), Govert Valkenburg (tenor), Marijn Zwitserlood (bas). Koor en orkest staan onder leiding van Gerrit Maas. Een toelichting op cantate 75 vindt u op de website van Eduard van Hengel. De toegang is gratis, na afloop is er een collecte. Lees meer over Meedoen of Bijwonen. Na een zomerstop van twee maanden beginnen we op 13 september het nieuwe seizoen met cantate 99: Was Gott tut, das ist wohlgetan. In verband met het Festival Oude Muziek verschuiven wij, bij wijze van uitzondering, de cantate naar de tweede zondag van september. 

Op zondag 3 mei wordt in de Utrechtse Geertekerk om 19.30 uur de Bachcantate 'Es ist euch gut, dass ich hingehe' (BWV 108) uitgevoerd. Solisten zijn: David Cohen (altus), Emiel Hoefnagel (tenor), Allard Veldman (bas). Als extra werk wordt À Chloris van Reynaldo Hahn (1874-1947) gezongen door Evert Jan Nagtegaal (bariton), begeleid door strijkers van de UBCD in een bewerking van Gerrit Maas. Zie pdf voor meer informatie over dit werk. Koor en orkest staan onder leiding van Gerrit Maas. De inleiding wordt verzorgd door Rob over de Linden. Een toelichting op cantate 108 vindt u op de website van Eduard van Hengel. De toegang is gratis, na afloop is er een collecte. Lees meer over Meedoen of Bijwonen.

Wilt u meezingen? Hieronder vindt u extra informatie voor koordeelnemers.

Voor koorleden die het klavieruittreksel van de cantate willen downloaden is de directe link naar de pdf: BWV 108. Wij bieden u hier midi-files (geluidsbestandjes) aan voor hulp bij het instuderen van deze cantate. U kunt ze als zip-bestand downloaden. Link aanklikken, zip-bestand opslaan en openen. Het mapje bevat 8 midi-files voor openingskoor en slotkoraal, plus een Word-bestand met toelichting.

Koor en orkest repeteren op vrijdagavond 1 mei vanaf 19:00 uur in Parnassos, Kruisstraat 201, 3581 GK  Utrecht. Kijk op onze website voor de routebeschrijving bij Repetitieadressen met informatie over parkeermogelijkheden. Kom op tijd, zie ook Repetitieschema.